Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2013 21:06 - Християнство за продан, кончината на създателя на християнската телевизия TBN Пол Крауч и развитието на сектите
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 4928 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 03.02.2017 06:03


На 4 декември почина (хвана пътя за ада) създателя на "християнската" телевизия TBN Пол Крауч. Пол Крауч e известен с лъжедоктрините проповядвани в неговата телевизия, злоупотребите с пари получени от дарители, свръхлуксозния начин на живот на гърба на дарителите, както и особено големия брой гей скандали нa проповедници и работещи в телевизията. Въпреки че телевизията е наричана "християнска" тя е център за разпространение на лъжедоктрини и представлява начин за точене на пари от хората. Пол Крауч беше обвинен от неговата собствена внучка Британи Копер във финансови измами и около това се разви голям скандал.  

image
Сватбата на Британи от дясно дядо й Пол Крауч, а от ляво баба й Джанис 
Можете да прочтете статията ми за така наречената "християнска" телевизия и скандала с внучката на:

 
http://ernest.blog.bg/novini/2012/04/02/izmamite-v-hristiianskata-televiziia.932851

Интервю с Британи Копер:

http://www.youtube.com/watch?v=p6DiGOt_MJQ

Телевизионно коментиране на живота на Крауч включая и битката между Британи и дядо й Пол Крауч:

http://www.youtube.com/watch?v=ZzKkLrJxtbk

В различни страни по света се разпространява не само изопачено Божието слово, но много църкви и проповедници, които за пред хората се наричат "помазаници"1 са се превърнали във финсови пирамиди. Така например нигериеца Сандей Аделаджа, който следва в Белоруския университет през 2002 г. в Киев (Украйна) основата църквата Слово Веры (Слово на Вяра), която след 2 години през 2004 г. сменя името си на "Посольство благословенного Царства Божьего для всех народов" (сектата от протестантски тип наброяваща 25 000 души, която вече има клонове в 35 страни и oбщо 400 църкви) и кара хората да отиват в банката и да теглят кредити, като залагат апартаментите си, като им обещава за 1-2 години да станат милионери. Измамените хора получават карта, на която пише "Клуб 1000 милионеров". Аделаджа нарича църквата още "петзведна резиденция на Исус". 


image
  Споменатата лъжлива карта без покритие "Клуб 1000 милионеров"
Исус Христос предупреждава:

„Внимавайте и се пазете от всякаква алчност, защото животът на човека не се състои в изобилието на имота му.” (Лука 12:15)


Цялата тази работа с влагането на пари и някакъв Клуб е изтъркана вече схема. През 60-те години още Пат Робертсън (друг създател на християнска телевизия) предлага по телевизията, че за да може да се излъчва 700 души християни да вложат по 10 000 долара и така през 1966 г. е направен Тhе 700 Club, а по-късно през 70-те скандалния PTL Club. След години обаче Пат Робертсън (който е наследствен масон) продава телевизията и случайно забравил, че парите не са негови, а на вложителите си прибира милиони долари печалба. (Повече за измамите на Пат Робертсън можете да прочетете в книгата ми "Кой е Бени Хин")

Едната от лъжедоктрините разпространена в съвременото деградирало християнство от четиридесет години е "Доктрината за сеенето", чрез която се източват пари от хората. Ще използвам един цитат с два драстични случая, които описвам в книгата ми "Кой е Бени Хин. Помазан Божий служител или вълк грабител в овча кожа":

"Чрез доктрината за просперитета и идеята, че всички християни трябва да бъдат богати се насърчава алчността и така вместо да живеят скромно те искат постоянно да имат повече и да притежават различни неща, като скъпи коли, къщи, яхти, нови технически уреди и тн. През първите няколко века на християнството се е считало за достойно и похвално човек да живее скромно без да алчнее, но вече центъра на много християни се е променил и те искат да имат, да имат, да имат. Те си казват защо този и този човек има еди какво си, а аз нямам и изцяло са излезли от основните принципи на учението на Исус Христос. Скромността за тези псевдо-християни вече не е добродетел, а уважаваните по църквите са богатите, които лесно заемат високи постове:

„А благочестието със скромност е голяма печалба.” (1 Тимотея 6:6)  

  В различни страни по света могат да се наблюдават случаи християни, които да крадат за да могат да „посеят” парите. Така например в петзвезден хотел в Лагос, Нигерия през март 2003 г. заловили служител, който откраднал четиридесет милиона ниара (на стойност 400 000 долара) и когато разследвали случая се оказало, че този човек дал всичките пари на петдесятната църква. Друг случай също от Нигерия е на заловен банков чиновник който също откраднал четиридесет милиона ниара и „посял” пари на стойност 10 милиона ниара в църквата която посещавал."

Можете да си поръчате книгата на e.h.books@abv.bg  

image

Бени Хин е един от най-известните лъжепроповедници със свое шоу в телевизия TBN, което се излъчва (повтаря) по 4 пъти на ден, който живее на гърба на неговите дарители можете да прочетете статиите ми:
 
    http://ernest.blog.bg/novini/2010/03/03/nai-izvestniiat-lyje-propovednik-pastor-beni-hin-se-razvejda.503538

http://ernest.blog.bg/drugi/2010/09/26/svetovno-izvestniiat-teleevangelist-beni-hin-zasnet-s-liubov.611225

Разбира се трябва да уточня, че човек може и да бъде добре финансово, но (зависи кой с какво се занимава) това не може и не е правилно да бъде цел както при извратените псевдохристияни на просперитета, които само за това говорят и всяка втора дума им е печелене на пари. Господ дори понякога решава и дава на някои хора доста пари, като познава сърцата им или има за какво да бъдат употребени по Неговата воля. Дори и да придобие материалните блага човек просто не трябва да му пука много за пари, това са вторични неща. Има хора цял живот се стараят да станат богати и да имат много пари, но никога не успяват да надминат средното стандартно ниво, но в същото време други християни, които не се ръководят от подобни неща, но живеят според това, каквото Бог изисква и по Божия воля когато Той им е казал по някакъв начин ги придобиват. Ако човек може по честен начин да спечели пари това е добре, но не е правилно да се превръща в цел в живота!
 
Църковната организация "Центр восстановления личности" спечелва по правителствен проект в Украйна 9 милиона рубли. Тази организация с благовидно име се ръководи от пастора Сандей Аделаджа, който твърди, че има апостолски дар (каквото и да означава това - може да се прочете в официалния сайт на организацията). През 2007 г. Сандей Аделаджа говори в ООН пред 500 представителя на тази глобална организация и се твърди, че след това доста хора са станали членове на неговата църква. Но трябва да се знае, че именно ООН е една от основните представителни организации водещи към Новия Световен Ред в опита да се направи глобално световно правителство с идването (начело) на Антихрист... Всъщност този псевдопастор играе игра по схемата на лъжливите учения в съвременното протестантство с лъжедоктрината за лидерството2, която играе специална роля в унищожаването на истинското християнство през последните няколко десетилетия. През 2006 г. Аделаджа основава в Райченбах, Германия библейско училище за промиването на мозъци с подготвянето на кадри.
Ето каква е програмата: първата година - Първо ниво на лидерството, втората година - Второ ново на лидерството.

Линк на официалния сайт на организацията:

http://www.godembassy.org/projects/restoration-center.html
 
 В официалния сайт на Центъра на възстановление на Аделаджа, както е обявено се прави курс, който се състои от 3 нива: I ниво - Базов курс за формиране на личността, II ниво- Базов курс за развитие на личността и III ниво - Прогресивен курс за развитие на гениалността нa личността. И малоумниците, които им се иска да станат гениални се записват в подобни курсове, но вместо да станат гениални, се превръщат в манипулирани и манипулиращи пионки далеч от Господ и Неговите заповеди и повеления.

От 2009 г. църквата Посослство Божие и организацията на Аделаджа са подложени на разследване за измами в особено голям размер, създаване на престъпна организация и фалшифициране на документи и в момента срещу него се води поредното дело, а методите за взимане на пари от страна на пастора са обект на съдебно психологическа експертиза. До момента срещу него са повдигнати 23 съдебни иска. Началника на киевската милиция Виталий Ярема обявява, че са взети 100 милиона долара. Има углавни дела както за King’s Capital, така и други подобни като "Леоне-банке" и компаниите "Пирамида" и "Грант". На 19 октомври 2010 г. Главното следственно управление МВД на Украiна обявило, че пострадалите от мошеничествата са над 3 000 души, а общите загуби на страната са 1 милиард гривни. По делото срещу Аделаджа има 12 тома материали и има вероятност мошеника да бъде вкаран в затвора минимум от 12 до 15 години. В някои части на Украiна църквата Посослство Божие не се приема от другите протестанти и е изключена от организацията на Обединените Протестантски Църкви.
За сметка на дарителите и вложителите Сандей Аделаджа има няколко квартири в Киев и доста луксозни коли.
 
image

Една от колите на пастора с изображения на хора на нея

image

Друга от колите на пастора с хубавия надпис "Четете Библията път в живота"

 image

Трета от колите на пастора
Прави странно впечатление, че Сандей Аделаджа е от племето ифа, където сред шаманите се практикува зомбиране (подчиняване на съзнанието).

image

Снимка на Аделаджа и Питър Уейгнър - създател на глобалното "апостолско движение", което представлява организация ръководена от вътрешен кръг (принцип подобен на някои тайни общества) лъжепастори и лъжеапостоли, повечето от които тайни масони опитваща се да създаде "апостолско правителство" и да подчини всяка църква от протестантски тип.

Различните лъжепроповедници променящи благовестието понякога съвсем прекаляват. Да не забравяме за създателя на сектата мун създадена от петдесятния корейски пастор Сан Мьон Мун, който се самообявил за месия. Сектата е известна с масовите бракосъчетания на хора, които дори не се познават. Едно от изискванията при подобни еретични и гнусни бракосъчетания е бракосъчетаващите се да пият "пречистваща" течност - напитка, в която има добавена кръв и сперма от създателя на сектата, както и мляко от гърдата на съпругата му. Мун става първият корейски милиардер натрупал свръхсъстояние на гърба на дарителите - заблудени сектанти. В същото време в Корея се намира и най-голямата църква в света, чиято членска маса наброява над 1 милион души ръководена от пастора Йонги Чо, който също променя христовото благовестие, като проповядва християнство примесено с окултни, будистки и магически практики. (Повече по въпроса можете да научите единствено от книгата ми "Кой е Бени Хин")
 
Благодарение на такива проповедници, като Сандей Аделаджа, Орал Робертс, Кенет Хегин, Робърт Шулър, Пол Крауч, Кенет Копланд, Бени Хин, Крефло Долар, Лерой Томсън, Пола Уйт, Джойс Мейер, Ейми Семпъл Макферсънр, Роберт Тилтън, Кетрин Кулман, Юанита Бинум, Джеси Дуплантис, Джоел Остийн, Рик Уорън, Фред Прайс, Питър Попоф, Тед Хагард, Джим Беккър, Манасех Джордан и стотици други християнството се е превърнало в стока за продан. Неслучайно председателя на християнската фондация Trinity занимаваща се от 1987 г. с разследвания и изобличавания на измами в църквите и телеевангелистите Оле Антъни казва:

"В Америка в името на Бог са извършвани повече измами, отколкото каквито и да е други измами. И това не е правилно да е така."

За такива проповедници Божия Син Исус Христос предупреждава точно и ясно:

"В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела? Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие." (Матея 7:22-23)

Библията ни казва:

"Не се оставяй да те побеждава злото, но ти побеждавай злото чрез доброто." (Римляни 12:21)

"Онези, които съгрешават, изобличавай пред всички, за да имат и другите страх." (Първо послание към Тимотея 5:20)

"и не участвувайте в безплодните дела на тъмнината, а по-добре ги изобличавайте; защото това, което скришом вършат непокорните, срамно е и да се говори. А всичко, което се изобличава, става явно чрез светлината; понеже всяко нещо, което става явно е осветлено." (Ефесяни 5:11-13)

"Понеже намразиха знанието и не избраха страха от ГОСПОДА, не приеха съвета ми и презряха цялото ми изобличение, затова ще ядат от плодовете на своя си път и ще се наситят от своите си измислици. Защото глупавите ще бъдат умъртвени от своето си отстъпване, и безумните ще бъдат погубени от своето си безгрижие" (Притчи 1:29-32)


Ps
 По време на последвалите събития в Украйна пастирът на споменатата сектоцърква, финансова пирамида заема политическа позиция и постоянно мени политическите насоки, а в момента подкрепя правителството. Също така се е превърнал в един, ако не от най-богатите, то от доста богатите хора в страната. И освен имотите си в Украйна е придобил още и пет къщи и седем оградени участъка в Калифорния. (По-долу добавям и нов филм за сектите, където се споменава и Аделаджа)

Повече на http://www.1tv.ru/news/world/274364
 
--------------------------

1 Toвa е една от лъжедоктрините в съвременното харизматично християнство. Помазаник е Христос, каквото е и значението на тази дума, а онези лъжепастори и лъжеапостоли, които използват термина "помазаници" за себе си от една страна се опитват да заемат мястото на Исус, а от друга да се направят недосегаеми. Но те не са неодосегаеми - те дори не вършат Божията воля, но един ден ще бъдат съдени от Него! За повече информация по темата за лъжедоктрините четете книгата ми "Кой е Бени Хин". Това е единствената книга в България, в която се обясняват лъжедоктрините и причината на тяхната поява, както и на измамите в съвременното християнство. Християните, които са измамени от лъжедоктрините на "Движението на вярата" направо ги е страх да кажат нещо против мошениците, но в Библията апостол Павел казва, че ние сме длъжни да ги съдим и направо заявява, че трябва да отлъчим нечестивците:

 "Защото, каква работа имам да съдя вънкашните човеци? Не съдите ли вие вътрешните, докато вънкашните Бог съди? Отлъчете нечестивия човек изпомежду си." (1 Коринтяни 5:12-13)

2
  Повечето представители на този вид църкви с настояване за лидерство развиват култ към личноста. За повече информация по въпроса за тази лъжедоктрина прочетете книгата ми "Кой е Бени Хин".






Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665201
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031