Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2014 13:14 - 36 Храни, които помагат да се детоксикира и очисти цялото тяло
Автор: margiv Категория: Други   
Прочетен: 1945 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 23.10.2014 13:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg








http://themindunleashed.org/2013/12/36-foods-help-detox-cleanse-entire-body.html

Преводът е с google преводач



image

1. АРТИШОК

Артишокът помагат на чернодробната функция по най-добрия, който от своя страна ще помогне на вашето тяло се чистка на токсините и други неща, тя не се нуждае, за да оцелее. Той прозорци производство на черния дроб на жлъчка, и тъй като жлъчката помага съборят храни, които помагат на тялото ви използва хранителните вещества вътре в тях, което представлява увеличение в производството на жлъчен сок е много обикновено нещо добро.

2. ЯБЪЛКИ

Ябълките са пълни с чудесни хранителни вещества. Можете да получите фибри, витамини, минерали и много полезни фитохимикали като D-Glucarate, флавоноиди и терпеноиди. Всички тези вещества се използват в процеса на детоксикация. Един флавоноид, Phlorizidin (флоризина), се смята, че за стимулиране на производството на жлъчката, която помага при детоксикация на черния дроб като се отървава от някои токсини чрез жлъчката. Ябълките също са добър източник на разтворими фибри, пектин, който може да помогне за детоксикация метали и хранителни добавки от тялото си. Това е най-добре да се яде само органични ябълки като небиологични сортове са сред първите 12 храни, които са били намерени да съдържа най-много остатъци от пестициди. Органично произведените ябълки също имат 15 на сто по-висок антиоксидантен капацитет от конвенционално произведените ябълки.

3. БАДЕМИ

Бадеми са най гайка източник на витамин Е. В действителност, само една унция съдържа 7.3 мг "алфа-токоферол" витамин Е, под формата на витамин тялото предпочита. Те също са с високо съдържание на фибри, калций, магнезий и използваема протеин, който помага на стабилизирането на кръвната захар и премахване на примеси от недрата.

4. АСПЕРЖИ

Не само аспержи помощ за детоксикация на организма, той може да ви помогне да се води битката на анти-стареене, да ви предпази от получаване на рак, помагат на сърцето си, за да сте здрави, и е общ противовъзпалителен храна. Той е известен също да помогне с черния дроб дренаж, което може да звучи като нещо лошо, но тъй като черният дроб е отговорен за филтрирането на токсичните материали в храната и напитките, които консумираме, всичко, което подкрепя нейната дренаж не се правиш всякакви ласки. Аспержи също помага за намаляване на риска от смърт от рак на гърдата и да увеличи шансовете за оцеляване.

5. Авокадо

Това чудо плодове е пълен с антиоксиданти, понижава холестерола и разширява кръвоносните съдове, докато блокира артерия разрушаващи токсичност. Авокадо съдържат хранително вещество, наречено глутатион, който блокира най-малко 30 различни канцерогени, докато помагат на черния дроб детоксикация синтетични химикали. Изследователи от университета в Мичиган са установили, че възрастните хора, които са имали високи нива на глутатион са по-здрави и по-малко вероятно да страдат от артрит. Консумирането на авокадото е свързано с по-добро качество на храната и нивото на хранителен прием, по-нисък прием на добавени захари, ниско телесно тегло, BMI и талията окръжности, по-високи "добър холестерол" нива и по-нисък метаболитен синдром риск.

6 BASIL

Базил е анти-бактериални свойства, и това е пълен с антиоксиданти за защита на черния дроб. Активните съставки са терпеноиди. Също така е чудесно за храносмилането и детоксикация, също. Той поддържа функционирането на бъбреците и също така действа като диуретик за да помогне на тялото експулсира нежелани токсини. Базил е известно, че има анти-язва качества, както и антимикробни ефекти, които предпазват от бактерии, дрожди, гъбички и плесени. Базил семена може също да помогне при запек. Противоракови свойства на босилек могат да се отнасят до способността му да влияе върху вирусни инфекции.

7. цвекло

Една порция от цвекло може да направи повече за вашето здраве, отколкото повечето храни в продукция остров. Те не само може да повиши вашата енергия и понижаване на кръвното налягане, но яде цвекло в дългосрочен план може да ви помогне да борба с рака, да се намали артритни болки, стимулира мозъка си, както и да ви помогне да отслабнете. Цвеклото съдържа уникална смес от натурални растителни химикали (фитохимикали) и минерали, които ги правят превъзходни бойци на инфекция, пречистватели на кръвта и черния дроб почистване. Те също помогнат да се стимулира клетъчния прием на кислород на организма, което прави цвекло отлични общи за почистване на тялото. Когато сте детоксикация, цвекло ще ви помогнат, като се уверите, че токсините, което да се измъкнем всъщност го правят от тялото си. Много детоксикация почиства да се обърка, когато токсините са въведени отново в тялото, защото те не правят това по целия път.

8. Боровинки

Боровинките съдържат естествен аспирин, който помага да намали ефектите тъканно увреждане на хронично възпаление, като намаляване на болката. Само на 300 грама боровинки предпазва от увреждане на ДНК. Боровинките действат и като антибиотици, като блокират бактериите в пикочните пътища, като по този начин помага за предотвратяване на инфекции. Те имат антивирусни свойства и са заредени с супер-детоксикиращи фитонутриенти, наречени проантоцианидини.

9. бразилски орехи

Тези вкусни предложения са опаковани с селен, който е от ключово значение за промиване на живак от тялото си. Тялото използва селен да направи "селенопротеини", които работят като антиоксиданти, предотвратяващи увреждане на клетките и има все повече доказателства, за да покаже, че има ключова роля за нашето здраве. Консумацията на бразилски ядки е установено, че обратно свързана с риск от рак на панкреаса, независимо от други потенциални рискови фактори за рак на панкреаса.

10 БРОКОЛИ

Броколи специално работи с ензими в черния си дроб, за да се превърне в нещо токсини тялото ви може да се премахне лесно. Ако сте остана за начини за това как да се направи броколи вкус по-добре опитайте дехидратиране или помисли яде сурови. Но не го микровълновата, тъй като това унищожава както на хранителната и детоксикация потенциал. Броколи съдържа много мощен анти-рак, анти-диабетични и анти-микробен наречена сулфорафан, която помага за предотвратяване на рак, диабет, остеопороза и алергии.

11. броколи

Кълновете от броколи може действително да предоставят повече полза, отколкото при обикновения броколи, тъй като те съдържат 20 пъти повече sulfurophane. Те съдържат важни фитохимикали, които се освобождават, когато те са нарязани, дъвчат, ферментирал, или се усвоява. Веществата се освобождават след това се разделят на sulfurophanes, индол-3-карбинол и D-glucarate, които всички имат специфичен ефект на детоксикация. Добавете ги към вашите салати и да получите креативни с тях във вашите ястия. Изследователите са установили, че орално препарат, направен от броколи предизвика увеличение на възпалението борба ензими в горните дихателни пътища.

12. ЗЕЛЕ

В допълнение към прочистване на черния Ви дроб, зеле също така ще помогне да ви помогнем да отида до тоалетната, което от своя страна ви помага да експулсира токсините, да ги измъкнем от вашата система, така че да започнем на чисто. Той съдържа сяра, която е от съществено значение, когато става въпрос да се счупи химикали и отстраняването им от тялото си. Заедно с други зелеви култури, зеле е източник ofindole-3-карбинол, химикал, който повишава възстановяването на ДНК в клетки и изглежда да блокира растежа на раковите клетки.

13. Кориандър

Кориандър, известен също като кориандър, китайски магданоз или dhania, съдържа anabundance на антиоксиданти. Кориандър помага мобилизира живак и други метали от тъканта, така че можете да прикачите към него други съединения и го оставете да се отделя от тялото. Той също така съдържа антибактериално съединение, наречено dodecenal, който лабораторни изследвания показват е два пъти по-ефективен като обикновено се използва антибиотик лекарство гентамицин при умъртвяване Salmonella.

14. CINNAMON

Маслата от канела съдържат активни компоненти, наречени цинамалдехид, цинамил ацетат и цинамил алкохол. Канелен е добре изследван за неговото въздействие върху кръвните тромбоцити помага за предотвратяване на нежелан слепване на кръвните клетки. Етерични масла от канела също го квалифицират като "анти-микробно" храна, и канела е проучен за способността му да помогне за спиране на растежа на бактериите, както и гъбички, включително често проблематично дрождите Candida. Антимикробни свойства Канела са толкова ефективни, че скорошно изследване показва, тази подправка може да се използва като алтернатива на традиционните хранителни консерванти. Тя е една от най-високите антиоксидантни стойности на всички foodsand използването му в медицината лекува всичко от гадене до менструация и енергия за диабет.

15. CRANBERRIES

Въпреки че те са по-популярни, тъй като плодове, които помагат за предотвратяване на инфекции на пикочните пътища, боровинки са антибактериални и са известни за отстраняване на много различни токсини от тялото ви. Cranberries разполагат с богат профил на противовъзпалителни вещества, осигуряват имунната и сърдечно-съдова реанимация, както и насърчаване на здравето на храносмилателната система. Консумирането на червена боровинка продукти е beenassociated с предотвратяване на инфекции на пикочните пътища (ИПП) за повече от 100 години.

16. глухарчета

Глухарче се считат за една електростанция храна, пълна с хранителни вещества, които са от съществено значение за всеки, който редовно яде преработени храни. Корен от глухарче (Taraxacum Officinale) е известно, че действа върху черния дроб и задстомашната жлеза bystraining и филтриране на токсините и отпадъците от кръвния поток и неговите благотворни ефекти върху чернодробни оплаквания са добре документирани и от двете практикуващи азиатски и американски лекари. Те са богат източник на минерали и да се осигури разнообразие от фитонутриенти. Те са супер антиоксиданти, които поддържат прочистване на храносмилателния тракт. Опитайте се да прибавите глухарче листа, за да си салата.

17. КОПЪР

Крушка копър е високо съдържание на фибри също може да бъде полезна за предотвратяване на рак на дебелото черво. В допълнение към нейните влакна, копър е много добър източник на фолиева киселина, витамин В, която е необходима за превръщането на опасно молекула, наречена хомоцистеин в други доброкачествени молекули. Витамин С, намерени в копър крушка е пряко антимикробно и също е необходим за правилното функциониране на имунната система.

18. лененото семе

Когато детоксикация на тялото ви, това е от съществено значение да се гарантира, токсините се елиминират правилно. Наземни лененото семе осигуряват чудесен източник на фибри, което помага да се свързват и изплакнете токсините от стомашно-чревния тракт. Те също са чудесен източник на здраве насърчаване на омега-3 масла. Опитайте се отнема две супени лъжици смлени лененото семе в лимон вода всяка сутрин. Университет изследователи от Копенхаген докладва, че ленени влакна потиска апетита и помага загуба подкрепа тегло. Мъжете трябва да бъдат внимателни, когато отнема лен като лигнани са подобни на женския хормон естроген, като може да доведе до проблеми за някои мъже.

19. ЧЕСЪН

Много списък детоксикация диети чесън като решаваща парче от пъзела. Причината за това е, че чесънът стимулира имунната система, както и да помагат на черния дроб. Един добър нещо за чесъна е, че можете да се приема без да се налага да се притеснявате, ако тялото ви ще свикне с него или изграждане на resistance.Sulfur се намира в големи количества в чесън - което го прави добър Detox храна и прави своя антибиотични свойства излекуват тялото си. Чесънът е доказано, че е 100 пъти по-ефективни от антибиотиците и работят в една малка част от времето.

20. GINGER

Заедно страна куркума, джинджифил е едно от най-мощните болестотворни борбата подправки в света. Ginger шпайкове вашия метаболизъм, премахва отпадъци, се смята, че да помогне на функцията на черния дроб, и има някои стягащи свойства. Някои Detox диети да ви помоля да дъвче корен от джинджифил. Може да откриете, че да го добавите към гореща вода прави вкуса на водата по-добре. По принцип никакъв начин можеш да се сетиш, че го получи в системата ви ще бъде от полза, особено ако сте страда от затлъстяване на черния дроб, причинено от твърде много алкохол, или твърде много токсични храни и напитки.

21. лициум

Сменете стафиди с хранително-гъста Годжи плодове да се повиши вашата витамин С и бета-каротин прием. Грам за грам, годжи плодове опаковка повече витамин С от портокалите и повече бета-каротин от морковите. Витамин С може да помогне за премахването на отпадъците от тялото си, докато бета-каротин подобрява чернодробната производителност.

22. GRAPEFRUIT

Грейпфрутът може да попречи на наддаване на тегло, лечение на диабет, по-нисък холестерол, рак на борбата, лекува стомашни язви, намаляване на заболяванията на венците и дори водят инсулт и метаболитен синдром в залива. Грейпфрути могат да се лекуват заболяване, както и фармацевтични продукти без странични ефекти. Богатата розово и червени цветове на грейпфрут се дължат на ликопен, каротеноид фитонутриенти. Сред общите диетични каротиноиди, ликопен има най-голям капацитет, за да се подпомогне борбата срещу свободните радикали, които са съединения, които могат да увредят клетките. Големият храна за вкъщи от грейпфрут е, че той получава черния си дроб уволнен и готов за действие, докато вливане на останалата част от вашите органи с хранителни вещества-натоварено плодов сок.

23. GREEN TEA

Зеленият чай често се мисли като едно чудесно допълнение към всяка програма за детоксикация, поради високата антиоксидантна стойност. Тя е най-Преработен чай и по този начин осигурява най-антиоксидантни полифеноли, в частност катехин наречена епигалокатехин-3-галат (EGCG), който се смята, че е отговорен за по-голямата част от ползите за здравето, свързани с зелен чай. Според 17 клинични изпитвания, зелен чай е свързан със значително понижаване на кръвната захар.

24. HEMP

Коноп може да бъде само един от най-добрите храни на природата, тъй като той е пълен с антиоксиданти като витамини E и C, както и хлорофил, който е чудесно за прочистване на организма от токсини, от всякакъв вид, включително и тежки метали. На разтворими и неразтворими фибри в коноп може също да поддържа храносмилателния тракт чист и следователно, да се намали тежестта на токсичен други вътрешни органи. Коноп може да ни освободи от петрол, за предотвратяване на обезлесяването, лекува рак и това е екологично чист.

25. KALE

Кейл сега е призната за предоставяне на цялостна подкрепа за детоксикация система на организма. Ново изследване показва, че ITCs направени от глюкозинолати Кейл да помогне за регулирането детоксикация на генетично ниво. Този зеленчук е толкова добро за вас, че тя често се препоръчва на пациенти, които са следните лекар препоръчва диета, когато борбата с бъбречно заболяване. Той е пълен с толкова много антиоксиданти и има противовъзпалителни свойства, както и, да не говорим за всички витамини и минерали, които се съдържат в него. Листни зеленчуци са склонни номер едно храна можете да ядете редовно да помогне за подобряване на вашето здраве. Те са пълни с фибри, заедно с изключително важни витамини, минерали и растителни фитохимикали, които могат да ви помогнат да се предпази от почти всяко заболяване, известно.

26. лимонена трева

Това е билка, която се използва в Тайланд и други части на света, по естествен начин да се очисти няколко органа едновременно. Това помага не само на черния дроб, но също бъбреците, пикочния мехур, и цялата храносмилателния тракт. Ползи от използването на вашия готвене, или да го пия като чай включват по-добър тен, по-добра циркулация и по-добро храносмилане. Това е най-често се използва като чай в света на детоксикация, а има и няколко рецепти, които можете да опитате, докато не намерите този, който отговаря на вашите вкусове най-добре.

27. лимони

Този чудесен плодове стимулира освобождаването на ензими и помага конвертира токсини във водоразтворима форма, която може лесно да се отделя от тялото. В допълнение, те съдържат високи количества витамин C, витамин необходими на организма, за да глутатион. Глутатионът помага да се гарантира, че фаза 2 детоксикация на черния дроб е в крак с фаза 1, като по този начин се намалява вероятността от отрицателни въздействия от околната среда химикали. Пиенето на лимон вода, която е алкална, образуващи, първото нещо, на сутринта ще ви помогне да балансирате киселинността на храни, които сме консумирали. Те също имат невероятен ефект при детоксикация на черния дроб. Пресен сок от лимон съдържа повече от 20 противоракови съединения и помага балансира нивото на рН на организма. Тук са 45 приложения за лимони, че ще ти пръсна сваля чорапите.

28. OLIVE OIL

Някои дроб очиства там покана за зехтин, смесен с плодов сок, за да се задейства черния си дроб, за да заличи неговите камъни в жлъчката. Но като изключим, че маслиновото масло трябва да си отида до масло, когато се опитвате да детоксикира тялото. Това е така, защото тя има много здравословни свойства, и допринася за по-добър избор на мазнини, отколкото повечето от другите си възможности. Просто бъдете сигурни, че не се готви с него при висока топлина. Използвайте го като салата рокля да помогне на неща като тъмните листни зеленчуци вървят надолу. Вашият най-добър избор е винаги лед пресован зехтин, но ако можете да намерите много високо качество зехтин студено пресован, макар и не толкова питателна, тя ще е достатъчно условие, че качеството е високо, а не подправено.

29. лук

Това повсеместно кухня щапелни е толкова здрави, колкото е вкусно. Тя е пълна с сяросъдържащи аминокиселини, които ефективно детоксикация на черния дроб. Сурови лук доставят най-големи ползи за здравето. Дори малко количество от "overpeeling" може да доведе до нежелана загуба на флавоноиди. Например, червен лук могат да загубят около 20% от своята кверцетин и почти 75% от своите антоцианини, ако е "overpeeled". Лук ще се накисва арсен, кадмий, олово, живак и калай в замърсени храни. Общото съдържание на полифенол на лук е не само по-висока от неговата колеги Allium зеленчуци, чесън и праз, но също така по-висока от домати, моркови, и червена чушка. Лук са показали, че инхибират активността на макрофагите, специализирани бели кръвни клетки, които играят ключова роля в имунната система, защита на тялото ни, както и една от своите дейности на отбраната включва задействането на мащабни възпалителни реакции.

30. МАГДАНОЗ

Тези доста зелени листа не просто правят чинията ви изглеждат страхотно. Магданоз гордее много бета-каротин и витамини A, C и K, за да защити бъбреците и пикочния мехур. Диуретици билки като магданоз предотвратят проблеми като камъни в бъбреците и инфекции на пикочния мехур и поддържат ВиК движение на тялото ни гладко, като го накарат да произвеждат повече урина. Те също така намаляват подуването по време на менструация. Флавоноидите в магданоз, особено лутеолин-са показали, че действат като антиоксиданти, които се комбинират с високо реактивни кислородни съдържащи молекули (наречени кислородни радикали) и да се предотврати кислород основа увреждане на клетките. В допълнение, екстракти от магданоз са били използвани при изследвания с животни, за да помогне за увеличаване на антиоксидантен капацитет на кръвта.

31. ананаси

Тази тропическа наслада съдържа бромелаин, храносмилателен ензим, който помага очисти вашия дебелото черво и подобряване на храносмилането. Прекомерно възпаление, прекомерно съсирване на кръвта, както и някои видове на туморния растеж може да бъдат намалени от бромелаин. Две молекули, изолирани от екстракт от ананас смачкани стебла дори са показали обещаващи резултати при растеж борбата срещу рака.

32. ВОДОРАСЛИ

Водораслите могат да бъдат най-недооценен зеленчук в западния свят. Проучванията в McGill University в Монреал показват, че водорасли се свързват с радиоактивните отпадъци в организма, така че могат да бъдат отстранени. Радиоактивните отпадъци може да намери своя път в организма чрез някои медицински тестове или чрез храна, която се отглежда, където е замърсена вода, или почвата. Водораслите също се свързва с тежки метали, за да им помогне да се отстранят от тялото. В допълнение, тя е една електростанция на минерали и микроелементи. Водорасли екстракти може да ви помогне да отслабнете, най-вече на мазнините в тялото.

33. сусам

Фитостероли сусам семена "имат благоприятни ефекти, които са толкова драматични, че те са били извлечени от много храни и се добавя към преработени храни, като" масло "-replacement спредове, които след това са изтъквани като понижаващи холестерола" храни. "Но защо се разреши за имитация "масло", когато ядки и семена майката Природа са естествено богат източник на фитостероли-и сърдечно-защитно фибри, минерали и полезни мазнини, както и? Сусам семена съдържат минерали важни в редица противовъзпалителни и антиоксидантни ензимни системи. Sesame representsone от най-добрите 10-здравословните семената на Земята.

34. куркума

Куркуминът е активната съставка в подправка куркума, която дава жълт цвят. Скоростта, с която си детоксикация пътеки функция зависи от вашите гени, Вашата възраст, начин на живот и по-добро снабдяване с хранителни вещества, участващи в процеса на детоксикация. Куркуминът се използва много в аюрведическата медицина за лечение на черния дроб и храносмилателни разстройства. Куркумата е специфично проучен по отношение на положителния ефект, който тя оказва върху черния дроб. Като високо антиоксидант подправка, куркума защитава тялото и предотвратява заболяване по-ефективно от медикаментозни лечения на базата и без странични ефекти.

35. кресон

Дай твоя черен дроб голям тласък с почистване действие на кресон. Ако сте в правенето шейкове за детоксикация това е страхотно да се слее и да пие надолу. Това помага да се освободи ензими в черния дроб, което го изчисти и да ви помогне да го отърве от токсични натрупвания. Яденето крес всеки ден помага за предотвратяване на рак на гърдата.

36. житняк

Wheatgrass възстановява алкалността на кръвта. Изобилие от алкални минерали Сокът помага намали свръх-киселинност в кръвта и по този начин също така е мощен детоксикатор и черния дроб протектор. Това увеличава броя на червените кръвни клетки и понижава кръвното налягане. Той също почиства органи и стомашно-чревния тракт на отломки. Wheatgrass стимулира обмяната на веществата и системи на организма ензими чрез обогатяване на кръвта. Той също така помага за намаляване на кръвното налягане, като разширява кръвоносните пътища през тялото. Паунд за паунд, житняк е повече от двадесет пъти по-плътна в хранителни вещества, отколкото друг избор, зеленчуци. Храненето, житняк е пълноценна храна, която съдържа 98 от 102-те земни елементи.


http://themindunleashed.org/2013/12/36-foods-help-detox-cleanse-entire-body.html

 

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bven - Много хубава статия!
23.10.2014 18:52
Пожелавам много прочити и решения.
Поздрави, Марги!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: margiv
Категория: Поезия
Прочетен: 627009
Постинги: 425
Коментари: 234
Гласове: 762
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930