Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2018 02:38 - Хиляди протестират в Русия: "Путин не ни е цар!"
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 585 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Алексей Навални и още стотици арестувани в Москва

ТАСС съобщи, че към събралите се хиляди демонстранти на площада в Москва са били отправени призиви да се разпръснат. Организаторите отхвърлили всички предложени маршрути според руската агенция.

Хиляди излязоха на протест в цяла Русия с лозунга "Путин не ни е цар".

 

Руският опозиционер и борец срещу корупцията Алексей Навални и още над 300 демонстранти бяха задържани днес по време на неразрешена демонстрация в центъра на Москва, предадоха осведомителните агенции. Полицията използва сълзотворен газ, съобщи Франс прес.
"Навални се появи на Пушкинския площад и бързо бе задържан", каза опозиционният политик Леонид Волков. „Това беше абсолютно незаконно”, добави той, цитиран от Ройтерс.
 
ТАСС съобщи, че към събралите се хиляди демонстранти на площада са били отправени призиви да се разпръснат. „Молим да се разотидете. В противен случай срещу вас ще бъде употребена физическа сила и специални средства", се чувало през високоговорители.

След това полицаите, екипирани като за борба с масови безредици, тръгнали към демонстрантите и започнали да издърпват някои от тях и да ги отвеждат, допълни Асошиейтед прес. 
Днешните протести по призив на Навални са по повод встъпването на Владимир Путин в понеделник в нов шестгодишен президентски мандат.
 
Проявите из цяла Русия минават под наслова „Той не е нашият цар”. Социални и други медии съобщават, че в демонстрациите се участвали стотици хора в над деветдесет града в Далечния изток и Сибир. Има данни за арестувани, но броят им не се съобщава.

За демонстрация се събират хора и в Санкт Петербург. Там властите са оградили парка "Марсово поле", където обикновено има антиправителствени прояви. По загражданията има табели, че се извършва ремонт, съобщи АП.
 
Правозащитната организация "ОВД Инфо", цитирана от Ройтерс, съобщи, че е получила полицейски данни за 20 задържани в хода на протестите из страната.
ТАСС обяснява, че на 20 април организаторите на проявата в Москва са заявили провеждане на шествие на 5 май с определен маршрут и митинга в крайната точка.
 
Градските власти са предложили два други маршрута, които са били отхвърлени от организаторите. Те отказали и трети предложен им маршрут. Официалният отказ от провеждане мероприятие автоматично забранява на организаторите да правят някакви акции на този ден, посочва руската агенция.

Източник Дарик




Гласувай:
1



1. elianna - Actuality
06.05.2018 02:44
Платено им е . За това протестират. Това е подхода на западния свят. НПО , които да разсипват държави. Нима Украйна и народа и цъфна и върза след такъв проведен сценарий...? Или някоя Балканска и Арабска страна....?
цитирай
2. radostinalassa - Точно така е
06.05.2018 22:34
Янките не могат да живеят мирно. Винаги трябва да разпалват войни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1820245
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565