Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2013 19:09 - Протестите като летен театър.(исканията като летен вятър)
Автор: danailvdimitrov Категория: Забавление   
Прочетен: 3030 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 02.08.2013 21:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image  

Обичам постановките и летния театър на открито.

Можеш да си седиш на някой балкон с пуканки в ръка и да гледаш как долу статисти, сценаристи и актьори се суетят и подготвят набързо декорите. После завесата пада, пускат прожекторите, идва телевизията,журналистите и медийте и спектакала започва.

Много е вълнуващо, като в детството. Всъщност аз предпочитам семките и да плювам през балкона, но понеже постановката е американска, а и сценариста е американски олигарх, (Сорос някой си), затова ще зобам ГМО-пуканки за да е по стилно. Либретото е написано пак от този същия олигарх, но в него се говори за това колко лоши са българските олигарси и как трябва „протестиращи от всички страни да се съберат” та да ги свалят.

Актьорите по необходимост са аматьори, но това е от любов към театъра, пък и от моя балкон не се забелязва. Мизансценът е рехав но вечерния сумрак го допълва и го прави да изглежда страховито мистериозен.

Леко ме дразнят суфльорите от първия ред: един възналял се социолог, двама трима политолози и дузина задгранични гиополитолози, но ще се търпи. Важно е да устискам до началото.

Ето най-накрая .Почна се! 
Едни са затворени в една сграда направена за парлама. Викат и "Парламент". Други са ги обградили и не им дават да излезат. Обаче има и трети, дето пък трябва да са в сградата и да коват закони, но обаче, те пък не са вътре. А, бе интрига голяма. Има и орган на властта. Той пък от своя страна се е разтлял по шосето и е свръх амбициран да е "толерантен". Актьорите от масовката са баварският крем на тортата. Те са смазващо "интелигентни" и подтискащо "красиви". От време на време хвърлят по някой камък, ей така за контрапункт-едно от многото авангардни режисьорски хрумвания. На стените на "Парламента" чат пат се прожектират пробягващи сенки със силуета на американския,френския и немския посланник, които довеждат публиката до вспихвания на екстаз на тласъци. Ооо, Еее,"Ааах" и "Их маааму стара" огласят хепънинга.

Постановката, се оказа не лоша,само дето вече много пъти сме я гледали, та от скука ще заспя преди второ действие, но няма как.

Това все пак е провинциален театър ! А при това и летен-на открито, и на статистите им плащат само по 30 лв. на участие ( и то не на всичките) , а аз пък си гледам безплатно от балкона.

Какво искам- за толкова пари-толкова!
image
кетчуп + знака на сатаната= демонстранти 2013г.



Гласувай:
5



1. bogomil - Уважаеми danailvdilitrov
24.07.2013 21:00
Най-напред бих иска да ви благодаря за интереса към моя постинг относно сблъсъците през нощта на 23 срещу 24 юли. Много сполучливо убедително образно сте успели да охарактеризирате протестите като "Летен театър". Съществува обаче реална опасност този театър да се окаже генерална подготовка на един опасен кървав театър, в който може да бъде въведен изстрадалия български народ.

с поздрав, уважение и най-добри пожелания

www.bogomil.blog.bg
цитирай
2. danailvdimitrov - доколкото имам информация
24.07.2013 21:52
от хора които са свързани с властовите структури (бивши и настоящи), подготовката за такъв "кървав театър" уви е вече в ход.

За съжаление Вашите предположения са напълно достоверни.

Ние обаче се уповаваме само на Бог! Не можем да спрем силите на злото в каквато и форма да се проявяват, но можем да се молим на Този който е Вседържител на всичко видимо и невидимо!

А щом досега тази малка и обрулена страна не е изчезнала, значи нашите молитви все още се чуват.

Желая Ви здраве и крепка вяра!
цитирай
3. анонимен - ето това съм аз авторът на ''edno...
25.07.2013 13:07
ето това съм аз авторът на ''ednodete1'' копирам статии от нета и ги пиша на мойте блогове.както виждаш правя се на разбирач.имам още 8 блога,под различни псевдоними в които пиша всеки ден.

цитирай
4. danailvdimitrov - браво на теб
25.07.2013 18:34
antoniki написа:
ето това съм аз авторът на ''ednodete1'' копирам статии от нета и ги пиша на мойте блогове.както виждаш правя се на разбирач.имам още 8 блога,под различни псевдоними в които пиша всеки ден.



От много блогове глава не боли. Само да не си загубиш самоличността...аз предпочитам да съм който съм.
цитирай
5. injir - Всеки протест може да бъде яхнат от ...
26.07.2013 21:58
Всеки протест може да бъде яхнат от някоя политическа сила. Важното е кои бяха първите, които се възмутиха. Това бяха обикновени хора, на които им писна да ги лъжат. Доказателството, че правителството е марионетка, беше очевадно. Е, после, след няколко дни, някои новодошли се усетиха как могат да се възползват. Затова ти прилича на пиеса, която си я гледал...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: danailvdimitrov
Категория: Забавление
Прочетен: 658927
Постинги: 302
Коментари: 397
Гласове: 1297
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031