Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2013 12:09 - Притча за телевизора в къщи
Автор: danailvdimitrov Категория: Забавление   
Прочетен: 959 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 08.08.2013 08:51


 Моят телевизор се оказа кутия със затворени в нея хора.

Бях шокиран да го установя само няколко дена преди да взема решение да  изхвърля окончателно аналоговото му битие и да го сменя с чисто нова триизмерна  плазма, цифрова разбира се. Най-внезапно предната вечер, когато за последно хвърлих едно око на отделните канали, чух много хора да се обръщат към мен по име и да ме молят да не ги изхвърлям заедно с телевизора или пък да ги оставя  до кофите с боклук, на произвола на минаващите от там цигани. Вгледах се по-внимателно и видях, че случайни хора от репортажи се обръщаха към мен и казваха "Не го прави". Два пъти дори водещите на новинарските емисий ми го казаха, а един бягащ маратонец с последни сили ме помоли за същото.

Оттогава всяка вечер си говорим с тях някъде малко след 24.00 ч.

Оказа се ,че повечето от тях стоят  "заключени" в отделни "канали",за които всъщност  те твърдяха, че са "затворнически килии" в които някой ги карал да правят едно и също.

Така например, на "спортния канал" трябвало всички да тичат и да играят по 24 часа без прекъсване, на "канала с новините" постоянно трябвало да четат какво правят другите и затова нямали свой собствен живот. Каналът пък с кулинарните предавания, или по-точно "килията" в която готвеха по цял ден без да имат възможност да хапнат нищо от това което готвят, се оказа един от най-мразените. Други пък по цял ден правеха гимнастика във фитнес салони и се грижеха непрекъснато за тялото си, а за обикновени срещи с близки и познати нямаха никакво време. Имаше и обратния случай- хора които водеха ток шоа( т.е шоу програми) да бъдат заставяни да си бърборят клюки и безсмислици по 24 ч. в едно студио без да могат да се насладят на тишина и спокойствие. Не липсваха и такива наказани да правят секс по цял ден-това бяха порно каналите, нито такива се захласваха по хазартни игри и викторини- те по цял ден въртяха някакви колелета и теглеха някакви билети. 

На въпросът ми кой Ви затвори в тази "кутия" както я наричате, и защо трябва да правите това което ви карат да правите?- ми бе отговорено така:
"Затвори ни дяволът. А правим насила това което беше наша страст преди да попаднем в "затвора" - чревоугодие, плътска похот и нечистота, култ към тялото, празнословие, осъждане на другите, сребролюбие, самолюбие и какво ли още не."

-Но значи вие сте в ада? -попитах аз.
-Да, разбира се-ми отговориха. Просто по твоя телевизор ти имаш възможност за пряко предаване и да следиш всичко което става при нас. Не го изхвърляй на боклука, гледай го внимателно, за да не попаднеш при нас.

Изключих телевизора и седнах уморен на дивана. Бях потресен, но някак си доволен. Оттогава рядко го включвам, а плазмата отказах и върнах в магазина. Не знам какво ще правя след 1 септември като изключат "аналоговите", но поне съм спокоен че няма да направя грешките на моите познати от 24.00 часа и малко след него.

Слава Богу, че не съм като тях, умерен съм във всичко и мога да огранича страстите си и да се контролирам.

Седнах и включих компютъра!



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: danailvdimitrov
Категория: Забавление
Прочетен: 659147
Постинги: 302
Коментари: 397
Гласове: 1297
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031