Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2014 20:02 - Трябва ли православният християнин да гласува и да участва в избори?
Автор: danailvdimitrov Категория: Забавление   
Прочетен: 5224 Коментари: 12 Гласове:
2

Последна промяна: 30.05.2014 21:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

„...отдайте, прочее, кесаревото кесарю, а Божието Богу..”
(Мат. 22-21)

 „...защото тук нямаме постоянен град, но бъдещия търсим ...” (Евр.13-14)

 image
image

Св. ап.Павел се яви пред съда на императора в Рим, ползувайки се от правата и привилегиите си на римски гражданин.

Св.Иоан Кръстител изобличи публично цар Ирод за неблагочестието му.

И накрая сам нашият Господ Иисус Христос се яви пред съда на Ана и Каиафа както и пред римските власти в лицето на Пилат. Всичко това те вършеха спазвайки закона , защото "Не мислете, че съм дошъл да наруша закона или пророците: не да наруша съм дошъл, а да изпълня" (Мат 5:17), упражнявайки и защитавайки правата си според законите и устройствата на „този свят” макар и  не бидейки от него, макар и да търсеха Небесния Йерусалим, а не земния Вавилон. Те всички разобличаваха властници и фарисеи, но се подчиняваха на установения от тях и  по Божие допушение, държавен порядък. Света Богородица отиде с младенеца за преброяването на населението поискано от римската власт, Господ проповядваше в синагогите [1]а не в направени от Него храмове, а след като бе предаден сам се остави да бъде заловен и съден без да оказва каквато и да е съпротива. Християните бяха още в древност известни с това че спазват законите , плащат данъците си, а християните- войни бяха най-смелите и самоотвержени защитници на имперските интереси – такива бяха и свети Георги и свети Димитър Солунски и светите 40-ет мъченици, Св.Михаил войн (от Потука) и много други.

Всичко това говори че съзнателното участие в обществения живот за православния християнин е изпълнение на неговия граждански дълг. Как обаче?

По единствения законен, към момента, начин-чрез гласоподаване.

Тази установена законова форма на управление е единствената която е допустима за православния човек. Не демонстрацийтите, протестите и революциите! Те са формата дадена за изява на човека-демон, кланящ се на своя господар-сатаната,бащата на хаоса и кръвопролитията, които са човешки жертвоприношения пред неговия „олтар”.

Чрез гласуването и участието си в изборите православният християнин изразява своята свободна воля. А именно свободната воля е онази особеност на човека, дадена му от Бога, която го отличава от животните. Тя го прави личност.

Затова ако се вгледаме в резултатите от проведените у нас избори лесно ще забележим, че те отразяват много точно отношението ни към вярата, а политическите ни пристрастия са само нейната външна форма.


Негласували
71%

Гласували (активни) 27,3%

Какво показва този резултат? Ами такова е и съотношението  на вярващи/ невярващи в страната. Около 70% от хората у нас не са активно вярващи хора и както не се „интересуват от политика” така и не се интересуват (активно) от проблемите на вярата.


Да видим сега в какво вярват онези близо 30 % от хората на България:

Коалиция за България(БСП) – 18,98% 

Всъщност това е процентът на „богоборците” у нас, тези които през последното столетие активно се бореха с християнството (а и с всички останали религии) и които вярваха само в „комунистическият идеал”. Това е партията на „революционерите” носеща на челата си пентаграма (червена петолъчката)  която пък е знакът на дявола. Те се кланят на идола на комунизма.

ГЕРБ – 30,4%

Това е народната партия т.е представителите на „народната вяра и традиция”. Тя е нещо като "вяра по народному"-  малко православно християнство от типа „ от баба си знам че..”, малко езически традиции като Трифон Зарезан, кушии по Тодоровден, минаване под масата на Разпети Петък и обикаляне на църквата на Великден, малко софри, малко курбани и традиционни събори с певци и кебапчета...и малко „да запалим по една свещ за Бог да прости”. Това е масовият профил на вявращия човек у нас.

ДПС – 17,27%

Това са българските мюсюлмани (тук поне изглежда ясно). Има обаче една особеност- така както в политическия живот тази политическа "партия" и нейния електорат винаги и на всяка цена са се домогвали до властта и облагите, така е било и по отношение на вярата. А тя, вярата им, е била сменяна няколко пъти от езическа на християнска, от християнска на богомилска и от богомилска на мюсюлманска по същата тази причина-за да се сдобият с облагите на новата ,тогава османска власт. Това са бившите богомилски общини в Родопите , Делиормана и Босна (днес извън България) които доброволно станаха мюсюлмани. Насилствено сменилите вярата си обаче- "помаците" не винаги са поддръжници на ДПС като техният глас често се разпилява в други формации и търпи развитие.

„България без цензура” ВМРО,”Гергьовден” -10,66%

Това е партия –близнак на ГЕРБ по своята политическа физиономия. Чудата смесица от бабаитски национализъм, седмолъчната езическа розета от Плиска и Нешка Робева. Във "верово" отношение тя е аналог на „народната вяра” на ГЕРБ, но вече с привнесени тангристки и полу-окултни народни суеверия в един пантеон от врачки и дъновисти. У нас наистина около 10 % от хората които „вярват в нещо си свое” поставят в култ една псевдо-национална религия. Нейни носители са народни лечители, баячки, гледачки, журналисти и спортисти .

Реформаторски блок – 6,45 %

Това са онези от българите които харесват и изповядват „западната вяра” в нейните еретически разновидности и превъплъщения – католици, протестанти, унияти, сциентолози, носител(к)и на малтийски темплиерски кръстове, бивши комунист(к)и и доценти по политикономика, еманципирани евреи и „обикновени” демократи-интелектуалци.Широко и толерантно отношение към „различните” и ненавист към „различното мнение” е техното кредо. Това е партията на сменящите "вярата си" според това къде има по-висок материален стандарт. Православните са мразени и нямат място там. Те са "назадничави" и "закостенели" и "гледат все на Изток".

Под чертата

АБВ -4,02%

Местна структура на БСП без международните финансови и идеологически връзки на европейската и междуконтинентална левица. Във верово отношение -това е извадка от същите тези „богоборци” само че в провинциален български вариант, далеч от световните дълбини на сатанизма до които има достъп един „друг елит”.

НФСБ- 3,05%

Националисти, анти-турски настроени в политически аспект. По "верова" заявка това са „православни християни” за които обаче присъствието на масони, темплиери и бивши генерали от ДС в техните редици изглежда напълно нормално,обосновано и правилно стига да е срещу исляма. Нещо като общохристиянски фронт за борба с исляма. .

 

Атака – 2,96%

 Краен национализъм, за Русия, за православни ценности . Тези политически характеристики отговарят до голяма степен на „традиционните православни ценности” с един добавък обаче, че национал-революционерите са "добре дошли" в тези ценности. Православната вяра е декларирана за неразделна част от политическото верую, но национализма доминира. Не се забелязва разграничаване на „православие” от „модернизъм”.

Коалиция КОД – 0,92%

Партия на свободните политически електрони, съставена от хора вярващи "сами в своето собствено его". Едва ли има възможно някакво верово определение.

(следва продължение)

[1] Аз открито говорих на света; Аз винаги съм поучавал в синагогите и в храма, дето отвред се събират иудеите, и скришом нищо не съм говорил. (Иоан 18:20)





Гласувай:
3



1. minevv - abe
31.05.2014 09:35
вярващите не трябва да гласуват , а да се лекуват и образоват
цитирай
2. believer23 - Аз лично, гласувах за АТАКА, защото ...
31.05.2014 13:20
Аз лично, гласувах за АТАКА, защото това бе единствената партия, която говореше за Православието. Макар че и за Волен има материали, които показват, че е бил дружка с отявлени масони като Илия Павлов, Младен Мутафчийски и разбира се Слави Бинев. Проблемът е, че в момента в политиката няма нито една партия, която да е изцяло православна (то такава партия трудно ще бъде и допусната от "елита"). Иначе от всички партии в момента, вони на масонство (може и да има изключения, но тези партии са под 1%).
цитирай
3. danailvdimitrov - въпросът е труден
31.05.2014 14:23
minevv написа:
вярващите не трябва да гласуват , а да се лекуват и образоват


но както ходим на лекар така и ходим и в общината и си плащаме данъците с които се издържа лекаря.

А духовното лечение е грижа на Църквата. Тя обаче едва от 50 години е отделена от държавата! Преди бяха едно цяло
цитирай
4. danailvdimitrov - Така е. Всичко за "Атака" е вярно...но няма друго на политическата сергия
31.05.2014 14:24
believer23 написа:
Аз лично, гласувах за АТАКА, защото това бе единствената партия, която говореше за Православието. Макар че и за Волен има материали, които показват, че е бил дружка с отявлени масони като Илия Павлов, Младен Мутафчийски и разбира се Слави Бинев. Проблемът е, че в момента в политиката няма нито една партия, която да е изцяло православна (то такава партия трудно ще бъде и допусната от "елита"). Иначе от всички партии в момента, вони на масонство (може и да има изключения, но тези партии са под 1%).



...за огромно съжаление. А няма понеже такава ни е "вярата" - пълен миш-маш!
цитирай
5. minevv - do danailvdimitrov
31.05.2014 17:17
ха,, значи признавах- че политиката ние от вярата.. значи бог така е отредил.. следователно какво мрънкаш?
цитирай
6. alchemist - Гърците са православен народ, но
31.05.2014 21:32
се вдигат за щяло и нещяло. И затова имат, не се оставят на политиците. По време на Втората световна война, в Гърция лумват немски самолети на земята, взривяват се мостове и т.н.
цитирай
7. minevv - хахаха
01.06.2014 10:08
ето ти
http://budha2.blog.bg/drugi/2014/05/31/vtoriiat-trus-quot-spuka-quot-mejdukontinentalnata-plocha-pr.1269625
като за теб
пътя ти отдавна е минат-познат!!
и води... знаеш къде
Щото и в книгите ти пише, че праведния ще отиде, а не - глупака
цитирай
8. alchemist - minevv, масов светуланковски
01.06.2014 11:19
тюрлю-гювеч; очевидно е, че някой плаща за такива работи. Отделно, че Балканският полуостров и Средиземноморието са едни от най-сеизмичните точки в света - учих го в основното училище.
цитирай
9. minevv - да
01.06.2014 11:48
интересно е , как знаеш за какво се плаща, а аз не
явно си по-запознат!
Но знай-- той всичко вижда. и справедливоста е ключа към райските двери
няма да се скриеш зад скудоумни цитати, които явно не си разбрал
цитирай
10. minevv - до alchemist
01.06.2014 12:02
а ТИ какво направи???
цитирай
11. alchemist - minevv, аз обичам да чета книги; a и имам, и
01.06.2014 14:03
малка представа от маркетинг и реклама. Сега набивам г-н Монтескьо надявам се, че скоро ще го свърша. И имах впредвид, budha2.
цитирай
12. minevv - до alchemist
01.06.2014 16:18
това е добрее.. ще има ского да се говори тука
А аз гласувах. с х, работя и поредна книга чета... но е тай чи с тояга
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: danailvdimitrov
Категория: Забавление
Прочетен: 662215
Постинги: 302
Коментари: 397
Гласове: 1297
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930