Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2015 20:41 - Обръщение на епископ Лонгин от Украйна-да се спре мобилизацията и убийствата в Новорусия
Автор: danailvdimitrov Категория: Забавление   
Прочетен: 1608 Коментари: 0 Гласове:
4



Тук репечатвам обръщението на епископ Лонгин срещу изпращането на украински деца на фронта в Новорусия.

image
Епископ Лонгин: Проклетите САЩ искат да видят как православни християни се убиват едни други Публикувано от: Северина Йорданова

Киевската хунта възнамерява да подведе под наказателна отговорност православен архипастир, обвинявайки го в това, че призовава юноши да не участват в братоубийствената война в Новорусия.

Министерството на културата на Украйна ще съди представителя на Украинската Православна църква към Московски Патриархат, който призовава за „прекратяване на мобилизацията в Украйна“. Това съобщи директорът на Департамента по религиозни дела към украинското министерство на културата Андрей Юраш.

Причината за преследването на епископ Лонгин е негова проповед, публикувана в румънския вестник Libertatea Cuvantului.

В проповедта е казано следното:

„Призовавам ви да бъдете единни и да не изпращате децата си на смърт. Нашата православна вяра не ни позволява да се убиваме едни други. Те искат гибелта на нашите хора, живеещи в мир и с Бога, и те правят това в името на политическите си интереси, заради тези, които защитават бизнеса и ръководните им длъжности.

Скъпи мои, вие нямате правото да стреляте и убивате. Бог дава живот и той е този, който го отнема. Украинските лидери заявиха, че „православната вяра е най-големият враг на Украйна“ така са им продиктували чужденците, за които истината е непоносима, сякаш са слепци.

Как може да вдигнеш оръжие и да стреляш в Божие творение? То, също както и вие, има майка, жена, дете. Защо насила ни карат да убиваме? Тайното ще стане явно: загинаха хиляди и десетки хиляди, а те говорят за стотици. Аз не ви давам благословията си да отидете на война. Ние ви призоваваме към мир.

Убити са около десет хиляди войници и дори майките им не знаят, че те вече не са сред живите. Аз не се занимавам с политика, но с болка мога да кажа, че това не е война против врага, а война между нас самите. Когато проклетите защитават Съединените Щати, те искат да видят как православните християни се убиват едни други, а те в същото време ядат, пият, веселят се и са радват на това, че на тази свята земя се пролива кръв“.

„Те ще платят за тази кръв, която е изцапала ръцете им. Всичко това е дело на проклетата Европа, за която Светите Отци казваха: „Не се кланяйте на зверовете“, и американците, които навсякъде, където се намесят, сеят единствено вражда и кръвопролития. Сега те се отдалечиха на страна и се наслаждават на това, че се пролива кръвта на нашите християни.

Братя, всички ние сме на прага на трета световна война. Ето защо ви призовавам: покайте се! Благодаря на цялото село Буковина, на всичките му жители, за това, че вие се вдигнахте. Към това призовани са всички: ние няма да дадем децата си на смъртта!“.

„Никога няма да спомена на Божествените литургии тези проклети ръководители на нашата страна, тези неверници, които нямат страх от Бога, които седят в креслата си и раздават заповеди за убийства. Остана само една молитва: Господи, ако Ти още можеш, просвети ги, те са обгърнати от тъмнина в преизподнята. Те нямат нужда от нищо, освен кръвопролития, и в това намират удоволствие. Сатанисти! Слуги на лукавия. Ако те не се спрат, тогава Бог ще ги спре, но тежко им тогава!“, каза епископът.




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: danailvdimitrov
Категория: Забавление
Прочетен: 658345
Постинги: 302
Коментари: 397
Гласове: 1297
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031