Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2016 12:50 - Опит за анализ на пагубната папо-патриаршеска Декларация от Хавана 12.02.2016г.
Автор: danailvdimitrov Категория: Забавление   
Прочетен: 2433 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.02.2016 21:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Бърз коментар на безумната съвместна Декларация между папа и патриарх

(от данаил многогрешни)
 
Моля прощение за грубия език, но срещу езичници и еретици и езика е груб.

image
икона с кораба на спасението нападан от еретици и богоборци -там долу в десния ъгъл са папа и патриарх ( от вчера знаем и техните имена)



ТЕКСТ ДЕКЛАРАЦЯТА, ПОДПИСАНА ХАВАНА ОТ РУСКИЯ ПАТРИАРХ КИРИЛ И ПАПА  ФРАНЦИСК


"Благодать Господа нашего Иисуса Христа, и любовь Бога Отца, и общение Святаго Духа со всеми вами" (2 Кор. 13:13).
  1. По воле Бога и Отца, от Которого исходит всякий дар, во имя Господа нашего Иисуса Христа, содействием Святого Духа Утешителя, мы, Франциск, Папа Римский, и Кирилл, Патриарх Московский и всея Руси, встретились ныне в Гаване. Мы воздаем благодарность в Троице славимому Богу за эту встречу, первую в истории.
Още в началото се призовава Светия Дух , което е и главното различие с католицизма, заради хулата срещу Св.Дух наречина "Filiokve "
........  

........
  3. Встретившись вдали от старых споров "Старого света", мы с особенной силой ощущаем необходимость совместных трудов католиков и православных, призванных с кротостью и благоговением дать миру отчет в нашем уповании (1 Пет. 3:15).

Споровете на „Стария свят” не са стари а тези на „Новия свят” нови. Те са принципни! Това което Господ Иисус Христос ни е казал е вечно и непроменимо. Господ е един и сега и преди и винаги.Връщането става с покаяние - за което и дума не става в този документ.

Затова с католиците-еретици не може да има общение докато не се върнат в правата вяра и догматите на Църквата.


  4. Благодарим Бога за те дары, которые мы получили через явление в мир Его Единородного Сына. Мы разделяем общее духовное Предание первого тысячелетия христианства. Свидетелями этого Предания являются Пресвятая Матерь Божия, Дева Мария, и святые, которых мы почитаем. Среди них — бесчисленные мученики, явившие верность Христу и ставшие "семенем христианства".

Как споделяме общо Предание като римо-католиците го променят ?!? Нали по това общо Предание е съставен и Символа  на вярата който католиците измениха! 

  5. Несмотря на общее Предание первых десяти веков, католики и православные на протяжении почти тысячи лет лишены общения в Евхаристии.

И правилно са лишени от обща Евхаристия, какво общение може да има с еретици.

"Епископ или презвитер, приел кръщение или жертва от еретици, повеляваме да бъде низвергнат. "Какво съгласие може да има между Христа и Велиара? Или какво общо има верният с неверния?" (2 Кор.- 6:15) (АПОСТОЛСКО ПРАВИЛО 46).

  Да не би апостолите да общуваха с Юда след като се отрече от Господа и го предаде?

Мы разделены ранами, нанесенными в конфликтах далекого и недавнего прошлого, разделены и унаследованными от наших предшественников различиями в понимании и изъяснении нашей веры в Бога, единого в Трех Лицах — Отца, Сына и Духа Святого. Мы скорбим об утрате единства, ставшей следствием человеческой слабости и греховности, произошедшей вопреки Первосвященнической молитве Христа Спасителя: "Да будут все едино, как Ты, Отче, во Мне, и Я в Тебе, так и они да будут в Нас едино" (Ин. 17:21).

Каква „човешка слабост”  –Църквата е богочевешки организъм и неин глава е сам Господ Иисус Христос!

 Да наричаш съборното единство във вярата засвидетелствено от стотици и хиляди светци на Църквата „следствие от човешки слабости и греховности” е конщунство!Това е и втора хула срещу Светия Дух Който присъства винаги в Църквата и без Който не е взето нито едно решение в Съборната ни Църква.

"Затова казвам ви: всеки грях и хула ще се прости на човеците; но хулата против Духа няма да се прости ...ни на този, ни на онзи свят" (Мат.12:31-32).

 
  6. Осознавая многочисленные препятствия, которые предстоит преодолеть, мы надеемся, что наша встреча внесет вклад в дело достижения того богозаповеданного единства, о котором молился Христос.

Кога Господ се е молил за единство с изопачителите на Неговото слово? Не беше ли казал Той че "Който не е с Мене е против Мене"(Лук.11:23)? 


Пусть наша встреча вдохновит христиан всего мира с новой ревностью призывать Господа, молясь о полном единстве всех Его учеников. Пусть она — в мире, который ожидает от нас не только слов, но и деяний — станет знамением упования для всех людей доброй воли.

  7. В решимости прилагать все необходимое для того, чтобы преодолевать исторически унаследованные нами разногласия, мы хотим объединять наши усилия для свидетельства о Евангелии Христовом и общем наследии Церкви первого тысячелетия, совместно отвечая на вызовы современного мира. Православные и католики должны научиться нести согласное свидетельство истины в тех областях, в которых это возможно и необходимо. Человеческая цивилизация вступила в период эпохальных перемен. Христианская совесть и пастырская ответственность не позволяют нам оставаться безучастными к вызовам, требующим совместного ответа.

Преодоляването на догматически (а не на „историческите”) наследените разногласия става само чрез ПОКАЯНИЕ от страна на еретика!

...............
..............
  
  11. Воссылаем молитвы ко Христу, Спасителю мира, об установлении на земле Ближнего Востока мира, который есть "дело правды" (Ис. 32:17), об укреплении братского сосуществования между находящимися на ней различными народами, Церквами и религиями, о возвращении беженцев в свои дома, об исцелении раненых и упокоении душ безвинно погибших.

Братското съжителство не значи приемане на чуждоверието. Нали натам бутате нещата , завоалирани от общото страдание на хората.


  12. Мы преклоняемся перед мужеством тех, кто ценой собственной жизни свидетельствуют об истине Евангелия, предпочитая смерть отречению от Христа. Верим, что мученики нашего времени, происходящие из различных Церквей, но объединенные общим страданием, являются залогом единства христиан. К вам, страждущим за Христа, обращает свое слово Его апостол: "Возлюбленные! …как вы участвуете в Христовых страданиях, радуйтесь, да и в явление славы Его возрадуетесь и восторжествуете" (1 Пет. 4:12-13).
  13. В эту тревожную эпоху необходим межрелигиозный диалог.

А така да си дойдем на думата! Ще обединяваме религийте в ЕДНА ОБЩА! ТАЗИ НА АНТИХРИСТА!

Различия в понимании религиозных истин не должны препятствовать людям разных вер жить в мире и согласии. В нынешних условиях религиозные лидеры несут особую ответственность за воспитание своей паствы в духе уважения к убеждениям тех, кто принадлежит к иным религиозным традициям. Абсолютно неприемлемы попытки оправдания преступных деяний религиозными лозунгами. Никакое преступление не может быть совершено во имя Бога, "потому что Бог не есть Бог неустройства, но мира" (1 Кор. 14:33).
  14. Свидетельствуя о высокой ценности религиозной свободы, мы воздаем благодарение Богу за беспрецедентное возрождение христианской веры, которое происходит ныне в России и во многих странах Восточной Европы, где десятилетиями господствовали атеистические режимы. Сегодня оковы воинствующего безбожия сброшены, и во многих местах христиане могут свободно исповедовать свою веру. За четверть века здесь воздвигнуты десятки тысяч новых храмов, открыты сотни монастырей и богословских учебных заведений. Христианские общины ведут широкую благотворительную и социальную деятельность, оказывая многообразную помощь нуждающимся. Православные и католики нередко трудятся бок о бок. Они отстаивают общие духовные основы человеческого общежития, свидетельствуя о евангельских ценностях.

Отново и отново някакви „общи основи” с католиците. Същото което от своя страна папството твърдеше и по отношение на другите синкретични религии, а именно, че ние християните имаме "общи основи" с мюсюлмани и юдеисти.

НЕ НЯМАМЕ всички те са изопачители на вярата в Единия Бог и не познават Неговото име- Иисус Христос. А тези които са Го познавали (до 1054г) са се отрекли от Него.

.........
  24. Православные и католики объединены не только общим Преданием Церкви первого тысячелетия, но и миссией проповеди Евангелия Христова в современном мире. Эта миссия предполагает взаимное уважение членов христианских общин, исключает любые формы прозелитизма.
Мы не соперники, а братья: из этого понимания мы должны исходить во всех наших действиях по отношению друг к другу и к внешнему миру.

Какви братя сме с еретиците, с вероотстъпниците и с изопачителите на словото Божие? Можем ли да бъдем "обединени" с тези които са против правилата, каноните и догматите в Православието? Можем ли да имаме общение с онзи който се мисли за „наместник на Бога на земята” и „за безгрешен”? 

Апостолски правила :

"Не се позволява да се приемат благословения от еретици, понеже те са повече пустословия, нежели благословения" (пр. 2).

"Забранява се моленето с еретик или с разколник" (пр. 33).

Призываем католиков и православных во всех странах учиться жить вместе в мире, любви и единомыслии между собою (Рим. 15:5). Недопустимо использовать неподобающие средства для принуждения верующих к переходу из одной Церкви в другую, пренебрегая их религиозной свободой и их собственными традициями. Мы призваны воплощать в жизнь завет апостола Павла и "благовествовать не там, где уже было известно имя Христово, дабы не созидать на чужом основании" (Рим. 15:20).


  25. Надеемся, что наша встреча внесет вклад в примирение там, где существуют трения между греко-католиками и православными.

Кога е имало примирение на православните с отстъпниците? Никога!

 Сегодня очевидно, что метод "униатизма" прежних веков, предполагающий приведение одной общины в единство с другой путем ее отрыва от своей Церкви, не является путем к восстановлению единства.

Да „униатството” се оказа неудачен метод за единение с еретиците. Затова сега търсите друг метод, гадове ниедни – всеки да си е какъвто си е но под общия похлупак на икуменизма!

 В то же время, церковные общины, которые появились в результате исторических обстоятельств, имеют право существовать и предпринимать все необходимое для удовлетворения духовных нужд своих верных, стремясь к миру с соседями.

Тук се включва и правото на всички протестанстки , монофизитни и други номинации да бъдат „църкви”. Това е открито признаване на еретическите общности за част от Църквата. Църквата е Една Свята и Съборна (9 чл. от "Символа на вярата"), няма много "църкви", няма разни видове християни, както и Господ е един ! Няма протестански, католически, униятски Христос.Той е един и Църквата Му е една. Другите са отпаднали от нея ангели,еретици, разколници, отстъпници, богохулници и т.н.

Тези "църковни общини",както са наречени тук в текста, са приели ереси и просто съвсем логично са отхвърлени от Църквата. Тук в "Декларацията" тези процеси на изпадане в "ереси" са наречени ефимерно -"исторически обстоятелства". Този момент присъства и в чл.5 от предсъборните решения от Шамбези където се говори за "връщане на християнското единение" между отделните "църкви". 

С това, на практика, се отменят и всички анатеми произнесени на седемте Велики Вселенски Събора  против изпадналите в ерес поместни църкви от Изток и от Запад.

Православные и греко-католики нуждаются в примирении и нахождении взаимоприемлемых форм сосуществования.

Ние съществуваме само в Христа и никъде другаде. В света „съжителствуваме” с други хора но във вярата НЯМА „приемливи форми на съществуване” с крововерци!

Няма и не може да има съжителство с духовни ренегати!

Ние не можем да имаме единение с онези които похулиха Христа и избиваха нашите свети мъченици за вярата.


image

Свети 26 Зографсски мъченици изгорени от латинците-еретици ,Молете Бога о нас грешныхъ!

Боже дай ни сили в настъпващото време на отстъпление !




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: danailvdimitrov
Категория: Забавление
Прочетен: 659270
Постинги: 302
Коментари: 397
Гласове: 1297
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031