Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2021 16:25 - УТЕШЕНИЕ ЗА НЕДЯЛКО
Автор: danailvdimitrov Категория: Забавление   
Прочетен: 502 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 УТЕШЕНИЕ ЗА НЕДЯЛКО

(Или как един объркан човек може да напише верни неща и да направи грешни изводи)

 
Блажени алчущiи й жаждущiи правды: яко тiи насытятся (Мат:5-6)


Г-н Недялко (Йорданов)

Пиша Ви това „писмо-утеха” в отговор на онова което сте пуснали запечатано в една бутилка  в морето на Безверието и което по неведомите пътища Господни плувайки в океана-интернет стигна до мен. 

( http://epicenter.bg/article/Nedyalko-Yordanov--Dnes--kogato-nashata-Balgarska-darzhava-vseki-ya-kupuva-i-ya-preprodava--/109044/11/0 )

Давам ви опрощение за греха на незнанието че се обръщате към мен с ИЗПОВЕД и ви налагам строга епитимия да не пишете поне две години „изповеди” в общественото пространство. Смятам че това ще бъде душеспасително за вас като общественик и за вас като писател.

А сега по същество:

първо следва да Ви обясня че „изповед”  е термин от християнството и той означава че Вие НЕ изповядвате чуждите грехове а своите!!!

Второ: изповедта е тайнство и тя се извършва пред свещенник, а не пред случаен срещнат читател-почитател на писател?!

Трето: само свещенник може да прочете разрешителна молитва за принесения плод на покаяние при Тайнството изповед, аз не мога. Мога само да я прочета от което няма да настъпи никакво облекчение за вашата изтерзана душа.

Четвърто, пето, шесто и седмо: ако ние както сам казвате доведохме България до това положение то как така пак ние „ще пазим България а не Бог???” Точно обратното „Бог да пази България от самите нас! ” Римотворчеството и стихоплетството в случая, както и сполучливите метафори и хиперболи, не могат да скрият това логическо противоречие във вашата „изповед”.

Никога България не е била пазена нито от своите трубадури нито от своите политици нито от своите войници, а единствено и само от Бог!

И то поради нескончаемите молитви на нейните светци и подвизите в Христа на нейните мъченици. Заради тях Господ е заглаждал нейните грехове и е изправял нейните пътища, заради тях е давал вяра и надежда на нейните чеда. А любовта към неговите заповеди ги е пазела  от покварата на този свят и от козните на този век.

 

В заключение горещо ви препоръчвам да не изповядвате греховете на България от свое име, а да се молите за тях! От друга страна изповядвайте редовно вашите собствени грехове  пред Светата Православна Църква за да се надявате на нейните молитви за вас пред самаго Бога!

Така всичко ще си дойде на мястото и ще намерите покой за душата си!

А България, доколкото я има, ще продължава да върви по своя трънлив от неверие път, ще затъва в тресавищата на историята и ще се мами от илюминацийте на пътуващите през нея политически циркове, докато нейните храмовете на вярата тънат в бурени или лежат в тинята на колхозни язовири, а гордите и катедрали и стръмните и манастири са превзети от ордите безверни туристи.

Защото устата й са напукани от жажда за поне още една тиха молитва, а не за горчивата сол на още една чужда изповед. Имайте милост към нейните грехове и не я обременявайте с други още, които под вашето силно перо са като бичове по гърба на израненото й до нерв тяло.

Нека милостта Божия да бъде с вас! Амин!  

Блажени милостивiи : яко тiи помиловани будутъ. (Мат:5-7)


още веднъж писмото на Недялко:
http://epicenter.bg/article/Nedyalko-Yordanov--Dnes--kogato-nashata-Balgarska-darzhava-vseki-ya-kupuva-i-ya-preprodava--/109044/11/0




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: danailvdimitrov
Категория: Забавление
Прочетен: 661937
Постинги: 302
Коментари: 397
Гласове: 1297
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930